fbpx

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ο λόγος που υπάρχει αυτό το άρθρο

Σε αυτό το άρθρο θα σας μιλήσω για το πώς να καταλάβετε αν κάποιος παίρνει στεροειδή ή αλλιώς ανρδογόνα αναβολικά φάρμακα! Το περιεχόμενο αυτού του άρθρου δεν γίνεται γιατί έχω κάτι εναντίον αυτών που χρησιμοποιούν αναβολικά, ο καθένας κοιτάει την δουλειά του και είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του και ως ένα βαθμό το σέβομαι αυτό. Το άρθρο αυτό απευθύνεται  στα παιδιά, τους νέους στην διαδικασία της γυμναστικής, του αθλητισμού, του γυμναστηρίου.

Τα άτομα αυτά την πρώτη μέρα που πατάνε εκεί πέρα βλέπουν κάποια από αυτά τα άτομα και νομίζουν ότι αυτά έχουν γίνει έτσι με φυσικό τρόπο, το οποίο είναι μια λανθασμένη αντίληψη. Μετά, ανεβαίνουν οι προσδοκίες των παιδιών αυτών και δημιουργούνται διάφορα κόμπλεξ και μετά αυτά τα άτομα παίρνουν διάφορες συμβουλές από αυτούς που κάνουν χρήση, οι οποίες είναι άχρηστες συμβουλές και δεν εφαρμόζονται σε φυσικούς ή πολλές φορές και ψέματα. Ειδάλλως, καταλήγουν να μην βλέπουν τα αποτελέσματα που περιμένουν, να απογοητεύονται και να το παρατάνε ή μπαίνουν και αυτοί στο “παιχνίδι” και κάνουν χρήση!

Μα τι είναι αυτά τα αναβολικά

Καταρχήν, πάμε να δούμε τι είναι αυτά τα στεροειδή, τι σημαίνει όταν λέμε ότι κάποιος κάνει χρήση: Στεροειδήείναι κάποιες ορμόνες οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε κάποιο εργαστήριο, ορμόνες οι οποίες εισέρχονται στο σώμα ενός άντρα ή γυναίκας που είναι αθλητής είτε από το στόμα με την μορφή χαπιού, είτε ενέσιμα. Για παράδειγμα, ας πάρουμε την ορμόνη τεστοστερόνη: το σώμα μας παράγει 50-80mg την εβδομάδα. Όταν πας και βάζεις 1000mg στο σώμα σου, αυτό είναι 800% περισσότερο από όσο παράγει φυσικά το σώμα σου!!! Οπότε η απόδοσή σου είναι και η ανάλογη: η αθλητική απόδοση, η δύναμη και η μυϊκή μάζα αυξάνονται κλπ κλπ! Αλλά, μαζί με όλα αυτά τα ωραία έρχονται ένα σωρό παρενέργειες, οι οποίες αποτρέπουν και πολλούς από εμάς να κάνουν αυτή την χρήση.

 

Πολλές φορές όταν ρωτάς κάποιον πώς έχει γίνει τόσο γυμνασμένος ή πώς έχει βάλει τόσο μυϊκή μάζα συνήθως η απάντηση είναι ψευδής… Αυτό σημαίνει ότι θα σου πει για το φαγητό, τη σκληρή προπόνηση, ένα συμπλήρωμα π.χ πρωτεϊνης. Ο λόγος για τον οποίον τα λένε αυτά είναι γιατί κάτι τέτοιο είναι παράνομο, οπότε έτσι και τους καταλάβει η αστυνομία μπορεί να τους κλείσει μέσα! Έπειτα, δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό, καθότι η κοινωνία ειδικά στην Ελλάδα κατακρίνει αυτούς που κάνουν χρήση, οπότε για παράδειγμα μπορεί να έχουν πρόβλημα στις κοινωνικές τους σχέσεις όπως είναι οι φίλοι και η δουλειά. Οπότε καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούν να γυρνάνε από εδώ και από εκεί και να λένε ότι κάνουν χρήση. Οι λόγοι αυτοί αποτελούν τους λεγόμενους ‘’αγνούς’’ λόγους. Άλλες φορές, ο άλλος μπορεί να θέλει να σε κοροϊδέψει, θέλει να σου πουλήσει κάποιο συμπλήρωμα ή το πρόγραμμα γυμναστικής του, όμως ουσιαστικά θέλει να σου κλέψει τα λεφτά με αυτόν τον τρόπο.

Επομένως, για να προστατευτούμε εμείς οι ίδιοι από αυτά που ανέφερα θα πρέπει εμείς οι ίδιοι να έχουμε την γνώση και να μπορούμε να καταλάβουμε εάν κάποιος κάνει χρήση ή όχι. Οπότε, όπως προανέφερα έχει αρκετά θετικά το να κάνει κανείς χρήση αλλά έχει και αρκετές παρενέργειες. Εμείς, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε ποιος κάνει χρήση ή όχι προσέχοντας αυτές τις παρενέργειες οι οποίες δεν μπορούν να κρυφτούν εύκολα!

Οι 5 τρόποι για να καταλάβεις είναι οι εξής:

1. Ακμή

Πρώτη παρενέργεια είναι η ακμή (και κυρίως στην πλάτη). Ως γνωστό, όλοι μας στην εφηβεία είχαμε την λεγόμενη ακμή, καθότι και οι ορμόνες μας είχαν φτάσει στα ύψη. Οπότε και τα άτομα αυτά έχουν ακμή, κυρίως στην πλάτη, άρα εάν δούμε κάποιον ο οποίος είναι πάρα πολύ γυμνασμένος και έχει ακμή στην πλάτη είναι πολύ πιθανόν να κάνει χρήση.

2. Γυναικομαστεία AKA “bitchtits”

Δεύτερο χαρακτηριστικό είναι το εξής: ‘’όποιος είναι πιο τούμπανο από εμάς κάνει χρήση!’’ ή ‘’όποιος είναι λιγότερο γυμνασμένος από εμάς είναι λαπάς!’’. Αυτό βέβαια το γράφω πιο πολύ σαν αστείο και όχι σαν χαρακτηριστικό αλλά η γυναικομαστία αποτελεί το δεύτερο στοιχείο της κατάστασης αυτής! Το στήθος του άντρα αρχίζει σιγά-σιγά και μοιάζει με το στήθος της γυναίκας, έχει δηλαδή κάποια χαρακτηριστικά γυναικεία. Αυτό συμβαίνει γιατί στο σώμα μας υπάρχει μι ορμονική ισορροπία τεστοστερόνης και οιστρογόνων. Τα οιστρογόνα είναι η γυναικεία ορμόνη στην οποία οφείλονται τα γυναικεία χαρακτηριστικά. Οπότε, όταν ένας άντρας βάζει στο σώμα του συνέχεια μια τεράστια ποσότητα τεστοστερόνης, το σώμα-για να δημιουργηθεί αυτή η ισορροπία μεταξύ τεστοστερόνης και οιστρογόνων- θα αρχίσει να παράγει τεράστιες ποσότητες οιστρογόνων. Εάν πας στα αποδυτήρια και δεις ένα παλικάρι με γυναικείους μαστούς, προφανώς κάνει χρήση ή έχει κάποιο πρόβλημα από μικρή ηλικία το οποίο είναι πιο σπάνιο! Εκτός κι αν έχεις μπει σε … λάθος αποδυτήρια!!!

3. Δυσανάλογοι Ώμοι – Τραπεζοειδής 

Τρίτο χαρακτηριστικό λοιπόν: εκείνοι που κάνουν χρήση αυτών των ουσιών έχουν τεράστιους ώμους και τραπέζιους, καθώς οι ώμοι και οι τραπέζιοι είναι πιο ευαίσθητοι στα ανδρογόνα και τα στεροειδή, έχουν πιο πολλούς αισθητήρες ανδρογόνων. Ειδικά, αν δεν το προσέξουν και δεν κάνουν κάποιες λεπτομέρειες στην γυμναστική τους θα φαίνεται η τεράστια διαφορά των ώμων και των τραπέζιων σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, για παράδειγμα με τα πόδια. Οπότε, εάν βλέπεις κάποιον στο γυμναστήριο και είναι σαν να φοράει μαξιλαράκια στους ώμους, είναι πολύ πιθανό να κάνει χρήση τέτοιων ουσιών.

4. Φαλάκρα AKA “Ααααα τα μάτια μουυυυυυυ”

Τέταρτο χαρακτηριστικό: φαλάκρα! Συνήθως, αυτοί που κάνουν χρήση εμφανίζουν φαλάκρα. Κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο, και όποιος στο γυμναστήριο είναι φαλακρός δεν σημαίνει αυτομάτως ότι κάνει χρήση! Ούτε εγώ ο ίδιος δε φημίζομαι για το πολύ μαλλί μου!!! Όμως, τα φάρμακα αυτά επιταχύνουν την κληρονομική φαλάκρα, οπότε άμα ήταν να καραφλιάσεις στα 40 σου τώρα θα καραφλιάσεις στα 30 σου!

5. Συρρικνωμένοι… Όρχεις !!!

Πέμπτο χαρακτηριστικό: κάποιος που κάνει χρήση έχει μικρούς όρχεις!!! Από τους όρχεις, δηλαδή, μπορεί κάποιος να καταλάβει αν κάνει κανείς χρήση. Την στιγμή που κάποιος βάζει στο σώμα του ορμόνες μέσω

εξωτερικού παράγοντα, το σώμα από μόνο του σταματάει να παράγει ορμόνες. Οπότε, οι όρχεις του άντρα, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την παραγωγή τεστοστερόνης σμικραίνουν! Εντάξει, κάτι τέτοιο το γράφω ως γενική γνώση δεν παροτρύνω κανέναν να πηγαίνει να κοιτάζει τους όρχεις των άλλων, αλλά για παράδειγμα αν το αγόρι μιας κοπέλας κάνει χρήση και δεν το γνωρίζει το κορίτσι, μπορεί να το καταλάβει με αυτό τον τρόπο! Βεβαίως δε θα κυκλοφορεί και με μεζούρα το κορίτσι κάθε φορά που βλέπει το αγόρι της!!!

 

Bonus: To “Steroid Look”

Έκτο χαρακτηριστικό: υπάρχει ένα συγκεκριμένο λουκ των ανθρώπων αυτών που κάνουν χρήση τέτοιων ουσιών. Για παράδειγμα, ένας φυσικός άνθρωπος όταν κατεβαίνει σε έναν διαγωνισμό body-building θα μοιάζει σαν να έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ. Από την μία θα έχει χάσει μεγάλο ποσοστό λίπους αλλά ταυτόχρονα θα έχουμε αναπόφευκτα και μεγάλη απώλεια μυϊκής μάζας, ενώ όταν δεις ένα τέτοιο άτομο θα πεις πώς δεν είναι καλά και ότι φαίνεται σαν να λιμοκτονεί. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει στα άτομα που κάνουν χρήση στεροειδών. Άτομα που κάνουν χρήση αναβολικών και κατεβαίνουν σε διαγωνισμούς body-building, αν και έχουν πολύ χαμηλά ποσοστά λίπους, οι μύες τους είναι γεμάτοι.

Με έναν απλό σερφάρισμα στο ίντερνετ μπορείτε να καταλάβετε τι εννοώ! Εννοείται ότι χρειάζεται λίγο εξάσκηση αυτό στο ‘’μάτι’’ όπως λέμε, αλλά από ένα σημείο και μετά μπορείς να καταλάβεις αμέσως ποιος κάνει χρήση και ποιος όχι.

Συμπέρασμα

Αυτά είναι τα κυριότερα χαρακτηριστικά τα οποία μαρτυράνε κάποιον που κάνει χρήση, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει φυσικά ότι αν κάποιος έχει ένα από αυτά 100% παίρνει φάρμακα! Και δεν θέλω να λειτουργεί και ως δικαιολογία για να κατηγορείτε τους πάντες πως φαρμακώνονται και για να μην δίνετε το 1000% τοις εκατό που έχετε !

Αυτό που λέω είναι όμως πως αν δεις κάποιον υπερβολικά μυώδη με τεράστιους ώμους, φαλάκρα, γυναικομαστία είναι 99,9% πιθανόν να χρησιμοποιεί αναβολικά! Επομένως, μην απογοητεύεστε που δεν είστε σαν κι αυτούς, μην στενοχωριέστε, μην συγκρίνετε τους εαυτούς σας με εκείνους γιατί θα μειωθεί η ψυχολογία σας! Συγκρίνετε τους εαυτούς σας με τους εαυτούς σας! Για παράδειγμα, συγκρίνετε τον εαυτό σας τώρα με τον εαυτό σας πριν 3 μήνες ή μετά από 3 μήνες και την πρόοδο που έχετε κάνει ή την εξέλιξη που θέλετε να κάνετε!

Δες το βίντεο