fbpx
  • Ας μιλήσουμε για τις ακραίες – υπερβολικές – δίαιτες σε συνδυασμό με το Survivor και τι μπορούμε να μάθουμε μέσα από αυτό!

Εκείνος ο οποίος γνωρίζει καλά από δίαιτα, διατροφή, γυμναστική και γενικώς το “ευ ζην” δεν θα επιλέξει ποτέ του μια ακραία δίαιτ.

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι από τη μία οι διατροφολόγοι διαρκώς ότι οι ακραίες δίαιτες αυτές δεν είναι σωστές, και από την άλλη όμως ότι ο απλός κόσμος δε δίνει καμία σημασία σε αυτό και απλά κάνειι αυτό που προτιμά!

Ουσιαστικά η ακραία δίαιτα σημαίνει το εξής : Να μην τρως τίποτα από το πρωί έως το βράδυ, κατόπιν να τρως κάτι ευτελές επειδή δεν αντέχεις άλλο την πείνα, για παράδειγμα ένα κομμάτι κέικ ή μια τυρόπιτα και εν συνεχεία να μην τρως τίποτα πάλι για την επόμενη ημέρα. Αυτό επαναλαμβάνεται συνέχεια περιμένοντας μέσα από αυτό να χάσεις κιλά!

Ας δούμε πώς εφαρμόζεται στο Survivor: Σ αυτό το παιχνίδι οι παίχτες έχουν επί της ουσίας μια καρύδα να φάνε σε μια ολόκληρη ημέρα και άντε και λίγο ρύζι ή ψάρι ή ό,τι διαθέτουν! Αυτό συνολικά πρέπει να είναι κοντά στις 500 θερμίδες, οπότε ουσιαστικά είναι μια ακραία/ υπερβολική δίαιτα. Έπειτα έχουμε αυτή τη βλακεία με τα έπαθλα: Οποιος κερδίζει, παίρνει φαγητό, αν και κάπο

ιες φορές είναι καλά φαγητά, όπως πχ του φούρνου ή παστέλι ενώ άλλες φορές λόγω χορηγών είναι σκουπίδια, όπως fast-food πα

τάτες τηγανητές ή burger. Eπί της ουσίας αυτό κάνουν και τα άτομα που βρίσκονται σε μια ακραία δίαιτα: δεν αντέχουν πολλές μέρες να τρώνε μπρόκολο στον ατμό με σος λεμόνι και καταλήγουν να ενδίδουν και απλά να τρώνε ένα σκουπίδι φαγητού.

Ας δούμε λίγο πώς έχουν αντιδράσει αυτά τα άτομα μέσα σε αυτό το παιχνίδι: ας πιάσουμε λίγο την Λάουρα! Η Λάουρα, λοιπόν, αυτό το καημένο κορίτσι ενδέχεται να πήρε κιλά μέσα στο παιχνίδι ή έστω έχασε τα λιγότερα! Πώς είναι όμως δυνατόν αυτό; Η πραγματικότητα είναι πως το σώμα μπαίνει σε ένα survivor mode. Ουσιαστικά, το σώμα λέει δεν τρώω τίποτα όλη μέρα, δεν παίρνω καθόλου ενέργεια από έξω, οπότε βρίσκομαι να λιμοκτονώ και πρέπει να μπω σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης! Συνεπώς, ο μεταβολισμός πέφτει, κλείνουν βασικές λειτουργίες του σώματος, καταστρέφονται οι ορμόνες, έρχονται τα πάνω-κάτω μέσα στο σώμα μας προκειμένου να επιβιώσουμε! Το μόνο που δεν κάνει το σώμα σου σε μια τέτοια κατάσταση είναι να καίει λίπος, αλλά αντί

θετα σε μια τέτοια κατάσταση προσπαθεί να προστατεύσει το λίπος που διαθέτει. Η κατάσταση αυτή μοιάζει με την αποταμίευση που κάνει ένας απλός άνθρωπος με αβέβαιο μέλλον ο οποίος κρατάει για να έχει και έρχεται σε αντίθεση με κάποιον που σπαταλάει ο οποίος είναι βολεμένος και δεν φοβάται για το μέλλον του γιατί πολύ απλά έχει αποθέματα!

Με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί το σώμα: όταν καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται να πάρει τροφή απέξω αυτό που κάνει είναι να σώζει-αποταμιεύει λίπος καθώς πέφτει ο μεταβολισμός, υπολειτουργεί το σώμα, δεν τρως καλά, αρχίζεις και κρυώνεις, πέφτουν τα μαλλιά, χαλάει το δέρμα , όπως τα βλέπουμε και στο Survivor! Αυτό που δεν γίνεται όμως είναι να καις λίπος: κάτι που είδαμε στην Λάουρα, όπως είδαμε με τον Κωνσταντίνο ο οποίος είχε όλη αυτή την μυϊκή μάζα και την έχει χάσει τώρα. Επίσης, αυτό το είδαμε και στον Μπο! Ναι μεν έχει χάσει πολύ λίπος αλλά έχει χάσει και πάρα πολύ μυϊκή μάζα, καθότι το χέρι του είναι το ¼ από το παλιό τουι!

Οπότε, μην ακούτε εμένα, μην ακούτε τους επιστήμονες ή τις διάφορες διατροφολογικές έρευνες που γίνονται, αλλά απλώς κοιτάξτε στις οθόνες σας στην τηλεόρασή σας και παρακολουθήστε την πορεία των ατόμων που έχουν ακολουθήσει αυτές τις μορφές δίαιτας!

Εν κατακλείδι, μια τέτοια δίαιτα δεν είναι καθόλου υγιής, καθόλου καλή για το σώμα, κακή για την ψυχολογία και δεν είναι λύση για το πρόβλημα κάποιου που θέλει να χάσει κιλά, καθώς έχουμε και το τρανό παράδειγμα ακριβώς στην

 

τηλεόρασή μας!

Ποιοτικά οικονομικά συμπληρώματα που χρησιμοποιώ:
https://goo.gl/eK4Apx
Συμβουλες διατροφής:
https://goo.gl/z5No8b
Συμβουλές γυμναστικής:
https://goo.gl/xUg74r

 

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ!  https://youtu.be/rRGAEqzLF10