fbpx
Select Page
  • Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για τους διάσημους ηθοποιούς του Hollywood και κυρίως για τη μεταμόρφωση αυτών για κάποιο ρόλο, ειδικά στις ταινίες δράσης και σε ταινίες που έχουν υπερήρωες! Καταρχήν, να συγχαρώ τους σταρ του Hollywood,οι οποίοι προστρέχουν στην γυμναστική, στην υγιεινή ζωή και θέλουν να γίνουν πιο πολύ “τούμπανοι”! Τώρα, πιο είναι το μυστικό τους; Το μυστικό τους, δυστυχώς, είναι τα α-ν-α-β-ο-λ-ι-κ-ά (ανδρογόνα-στεροειδή).

Τα χάπια και οι ενέσεις, δηλαδή, βοηθούν αυτούς τους ηθοποιούς να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε αυτό το σημείο, για να ξεκαθαρίσω την θέση μου, δεν είμαι εναντίον αυτών των ηθοποιών αλλά φαν των περισσότερων, απλά θέλω να ξεκαθαρίσω σε ένα νέο παιδί, έναν έφηβο, ο οποίος θα μπει για πρώτη φορά σε ένα γυμναστήριο τι να περιμένει από το σώμα του. Δεν πρέπει δηλαδή ένα τέτοιο άτομο να έχει σαν πρότυπο έναν τέτοιο ηθοποιό αλλά και το χρονικό διάστημα που έχει επέλθει σε αυτή την κατάσταση! Τι εννοώ με αυτό;

Αν εξαιρέσουμε κάποιες καταστάσεις οι οποίες δείχνουν ολοφάνερα ότι παίρνουν αναβολικά, όπως είναι ο The Rock ή o Sylvester Stallone, τον οποίον και έχουν πιάσει με αυξητική ορμόνη στη βαλίτσα του, τον Arnold Schwarzenegger ο οποίος το έχει παραδεχτεί κιόλας, τις περισσότερες καταστάσεις στο Hollywood μπορούμε να τις πετύχουμε με απόλυτα 100 τοις 100 φυσικό τρόπο! Ποιο είναι το πρόβλημα εδώ όμως; Αυτό που κάνουν εκείνοι μέσα σε 6 μήνες, εσύ θα το πετύχεις σε 3-5 χρόνια. Και εδώ έγκειται το πρόβλημα γιατί μπορεί να δεις ένα σώμα και να πεις ότι όντως αυτό μπορεί να το πετύχει κάποιος με φυσικό τρόπο αλλά βέβαια όχι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα όπως οι ηθοποιοί αυτοί! Για παράδειγμα, βάζουν σε 4 μήνες 10 κιλά μυϊκή μάζα και σε άλλους 2 μήνες κάνουν δίαιτα και πετυχαίνουν μια φυσική κατάσταση που θα μπορούσε να φτάσει κάποιος elite ή ένας από τους καλύτερους φυσικούς bodybuilder σε 5-10 χρόνια! Εκεί είναι που την πατάμε οι περισσότεροι και νομίζουμε ότι έχουν κάνει αυτή την μεταμόρφωση με 

 

φυσικό τρόπο και πας εσύ στο γυμναστήριο και φυσικά μετά από 6 μήνες δεν έχεις το αποτέλεσμα αυτών των ηθοποιών!

Τώρα που μπορώ εγώ να στηρίξω όλες αυτές τις απόψεις; Πρώτα από όλα δεν μπορώ να αποδείξω κάτι! Δεν έχουμε κάποια φωτογραφία επί παραδείγματι κάποιας σύριγγας την οποία χρησιμοποιούν πέρα από τις εξαιρέσεις που σας προανέφερα, απλώς μπορώ να σας πω πού στηρίζω αυτά που αναφέρω.

Αρχικά, η υγεία: Η υγεία για τους ηθοποιούς του Hollywood δεν είναι και το πρώτο που τους νοιάζει, καθότι έχουμε πολλές αναφορές για ναρκωτικά, αλκοολισμό σε υπερβολικά πλαίσια, ξενύχτια, οπότε η υγεία δεν είναι κάτι που τους νοιάζει, σε αντίθεση βέβαια με τη φήμη και τα λεφτά. Γι αυτούς που τους ενδιαφέρει η υγεία τους, καθότι δεν είναι όλοι το ίδιο και δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, τους εξασφαλίζονται τα πιο καθαρά αναβολικά της αγοράς! Έχει αναφερθεί, ότι στην Ελλάδα το 95% των αναβολικών είναι σκάρτα. Είναι νοθευμένα, τα οποία τα κάνουν ακόμα πιο τοξικά για το σώμα σου, οπότε αυτοί οι ηθοποιοί φροντίζουν να έχουν ό,τι πιο καθαρό σε αναβολικό υπάρχει. Επίσης, διαθέτουν γιατρούς οι οποίοι φροντίζουν για την κατάσταση αυτή, κάνοντάς τους εξετάσεις πριν τη λήψη, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήψη των ουσιών και τους παρακολουθούν συνεχώς, οπότε καταλαβαίνετε σε τι ασφαλές περιβάλλον βρίσκονται.

Ύστερα, είναι τα λεφτά και η φήμη: Για έναν ηθοποιό, το απόλυτο όλων θα ήταν να έκλεινε ένα μεγάλο ρόλο σε μία blockbuster ταινία. Πολλές φορές ακούμε σε κάποιες συνεντεύξεις κάποιων ηθοποιών και σκηνοθετών ότι ο πρώτος πλησίασε τον δεύτερο και δήλωσε ότι έχει μεγάλο πάθος για το ρόλο αυτό, ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για αυτόν είτε ηθικό είτε ανήθικο απλά και μόνο για να κλείσει το ρόλο αυτό χωρίς να τον νοιάζει τίποτα άλλο! Ό,τι του πει ο σκηνοθέτης αυτός θα το κάνει με κλειστά τα μάτια, για να πάρει τα εκατομμύριά του καθώς και τη φήμη και δόξα που ακολουθούν.

Λέγοντας αυτά, πρέπει να πούμε ότι αυτή η φυσική κατάσταση που έχουν στις ταινίες και που βλέπετε εσείς στις οθόνες δεν είναι η πραγματική τους! Δημιουργούν ψευδαισθήσεις και λάθος εικόνες στο κοινό. Μόνο να σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν περίπου 200 άτομα στο σετ εκείνη την ημέρα τα οποία έχουν ως στόχο να κάνουν τον συγκεκριμένο ηθοποιό να είναι ποθητός. Αυτός ο ηθοποιός δεν είναι έτσι σε όλη του την ζωή, όλη του τη μέρα και δεν είναι έτσι αυτός ο ηθοποιός όταν βρίσκεται εκτός κύκλου αναβολικών.

Μερικές στρατηγικές-τεχνικές που μπορούν να κάνουν είναι: ειδικές γωνίες κάμερας, ειδικός φωτισμός, ειδικό make up ή το λεγόμενο contouring στο οποίο φαίνεται λίγο η γράμμωση των κοιλιακών και έρχονται οι διάφοροι ειδικοί και πατάνε περισσότερο σε αυτήν! Επίσης, άλλη τεχνική είναι το ότι πριν το γύρισμα τους δίνουν βαράκια να κάνουν το λεγόμενο ‘’pump’’, να φουσκώσουν οι φλέβες τους, τους δίνουν τα σωστά φαγητά, τα σωστά συμπληρώματα ακριβώς για αυτή τη στιγμή που θα τραβηχτεί το γύρισμα, για αυτά τα 5-10 λεπτά για παράδειγμα. Επιπλέον, τελευταία τεχνική είναι το γεγονός ότι οι σκηνοθέτες έχουν προκαθορίσει τις σκηνές πριν καν αρχίσουν τα γυρίσματα, οπότε πριν αρχίσει η ταινία ξέρουν ποιες σκηνές θα παιχτούν, ξέρουν ποια πλάνα θα τραβήξουν και ξέρουν τι ακριβώς θα τραβήξουν στον ηθοποιό. Για παράδειγμα, σε ένα γύρισμα στο οποίο ξέρουμε ότι θα γυριστεί με τον ηθοποιό χωρίς μπλούζα: τι μπορεί να γίνει εκεί; Μπορείς να μην γυμνάσεις ποτέ στη ζωή σου πόδια και να γυμνάζεις από την μέση και πάνω. Μπορείς να μην γυμνάζεις καθόλου πλάτη γιατί σε δείχνει από μπροστά η κάμερα και αυτό το ξέρεις από την αρχή, πριν καν αρχίσεις την προπόνηση καθώς και τα γυρίσματα.

Πάρτε για παράδειγμα τον Thor από τους Avengers: ο σκηνοθέτης είχε πει στο γυμναστή ότι αυτό που θέλει είναι ο συγκεκριμένος ηθοποιός να έχει μεγάλες πλάτες και μεγάλα χέρια. Δεν ήθελε τίποτα, δεν τον ενδιέφερε δηλαδή ούτε τα πόδια του ούτε και το στήθος του, ούτε και οι κοιλιακοί του γιατί θα φοράει συνέχεια πανοπλία. Οπότε, αυτό που έκανε ο γυμναστής ήταν να του βάζει συνέχεια ασκήσεις που αφορούν τα χέρια του! Αν πάει κανείς και δει τις συνεντεύξεις του τότε θα καταλάβει ότι αυτά όλα είναι κόκκινα καμπανάκια για το ότι κάνουν χρήση αναβολικών ουσιών. Για παράδειγμα, ο Hugh Jackman που υποδύεται τον Wolverine λέει ότι έκανε διατροφή με 4.500 θερμίδες όταν ήταν σε όγκο και μετά 3.500 θερμίδες όταν έκανε δίαιτα. Δηλαδή, για να φτιάξει το σώμα του ο τύπος χρειαζόταν 3.500 θερμίδες! Εγώ, εσύ και ο οποιοσδήποτε (πλην εξαιρέσεων φυσικά) άμα φάμε 3.500 θερμίδες και κάνουμε και  όγκο απλά θα παχύνουμε, θα πάρουμε περισσότερο λίπος! Επομένως, τα αναβολικά αλλάζουν τις μεταβλητές αυτές. Ένα χαρακτηριστικό της χρήσης των αναβολικών ουσιών είναι ο υψηλός μεταβολισμός. Άλλο παράδειγμα, αποτελεί η μεταβολή της κάτω γνάθου η οποία μεγαλώνει με την χρήση της αυξητικής ορμόνης, κάτι το οποίο έχει παρατηρηθεί σε πάρα πολλούς celebrities, καθώς επίσης και το δέρμα που λάμπει. Υπάρχουν επομένως πολλά σημάδια για την χρήση αναβολικών στους μεγάλους αστέρες, τα οποία δεν μπορούν να αποδειχτούν παρά μόνο έμμεσα και με τον τρόπο που σας υπέδειξα! Αυτές τις συγκεκριμένες καταστάσεις μπορεί κάποιος να τις πετύχει με απόλυτα φυσικό τρόπο αλλά ο χρόνος θα διαφέρει. Δεν μπορώ να σου εγγυηθώ ότι σε 6 μήνες θα γίνεις σαν τον Chris Hemsworth, αλλά μπορώ να σου εγγυηθώ ότι θα γίνεις σε 3-5 χρόνια από τώρα!

 

Δες το βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=Z9med8oVjBQ