fbpx
Select Page

Πιο πρόσφατα Άρθρα

Εδώ θα βρείτε τα πιο πρόσφατα άρθρα μου

Προοδευτική επιβάρυνση – ο Μονόδρομος για όγκο στο γυμναστήριο

Υπάρχει μια σύγχυση όταν η κουβέντα πάει στο γυμναστήριο και στο τι πρέπει να κάνουμε εκεί πέρα.Το τι καθορίζει μια σκληρή ή  μια καλή προπόνηση. Ποιες έννοιες θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας όταν γυμναζόμαστε; Τις περισσότερες φορές είμαστε τόσο απορροφημένοι να...

Κετογονική Δίαιτα – Οφέλη, παρενέργειες και επιστημονική προσέγγιση

Θα αφιερώσω κάποιες ώρες της ζωής μου, να ρίξω μια ματιά στην διάσημη "Κετογονική Δίαιτα". Φαίνεται να έχει τραβήξει την προσοχή δεκάδων χιλιάδων "υγιεινιστών" οι οποίοι ψάχνουν την νέα επιστημονική ανακάλυψη που θα τους κάνει την ζωή λίγο πιο εύκολη στο χάσιμο του...

Γιατί το “BRO SPLIT” είναι ένα υποβέλτιστο πρόγραμμα γυμναστικής για φυσικούς αθλητές (και τι μπορείς να κάνεις για αυτό)

Εισαγωγή Ας μιλήσουμε για γυμναστική, για προγράμματα γυμναστικής, πιο συγκεκριμένα για τα περίφημα " BRO SPLITS "! Είναι ένα ευαίσθητο θέμα αυτό που αγγίζω γιατί ξέρω πως πολλοί από εσάς χρησιμοποιείτε τα Bro Splits ως την βάση, το "ψωμοτύρι" κάθε προπόνησης και κάθε...

Αμινοξέα-BCAA’s: Ό,τι χρειάζεται να ξέρετε

Τί είναι αυτά τα περίφημα και πολυδιαφημιζόμενα, από εταιρίες συπληρωμάτων, “BCAA αμινοξέα”; Είναι αναβολικά, συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, φάρμακα ή κάτι άλλο; Σε ποιους χρειάζονται τα BCAA αμινοξέα και σε ποιους όχι; Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος των BCAA – αμινοξέων στον οργανισμό μας; Τι μας κρύβουν οι εταιρίες για αυτά; Πάμε λοιπόν μέσω του άρθρου να βουτήξουμε βαθιά σε όλα αυτά τα ερωτήματα!

6 διαιτητικοί μύθοι που σε εμποδίζουν να κάψεις λίπος σωστά

Η πρωτοχρονιά πέρασε αφήνοντάς μας με μερικά περιττά κιλάκια, νέοι στόχοι τύπου "να κάψω 10 κιλά λίπους" τεθηκαν , το καλοκαίρι και η παραλία τελικά δεν φαίνονται και τόσο μακριά! Όλο και περισσότερος κόσμος πανικοβλημένος αρχίζει και ψάχνει για εύκολες λύσεις, για το...

Αερόβια ή βάρη: Τί κάνουμε πρώτα;

Πολλά άτομα τα οποία επιλέγουν να πάνε γυμναστήριο-και πολύ καλά κάνουν!- έχουν την εξής απορία: Τί κάνουμε πρώτα; Αερόβια ή βάρη; Σε ποιο από τα δύο ενδείκνυται να δίνουμε μεγαλύτερη βάση και κατανάλωση της ενέργειας μας; Πάμε λοιπόν να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτά!

Διαλείμματα Στη Δίαιτα – Μήπως χρειάζεσαι κι εσύ ένα ;

Άραγε μπορεί κάποιος ο οποίος βρίσκεται σε μια δίαιτα προκειμένου να χάσει κιλά, να πραγματοποιεί κάποια ενδιάμεσα διαλείμματα; Είναι υγιές για τον οργανισμό αλλά και για την ψυχολογία του ή ακυρώνει τη δίαιτα οπότε δυσκολεύεται να επιστρέψει ξανά σε αυτή;

Διαλειμματική Νηστεία – ΠΛΗΡΗΣ Οδηγός ! Ό,τι χρειάζεται να ξέρεις (Κυριολεκτικά)

Τί είναι άραγε αυτή η διαλειμματική νηστεία; Είναι κάποιο είδος δίαιτας, κάποια νηστεία που μπορεί να ακολουθήσει κανείς την Μεγάλη Εβδομάδα ή κάποιο πρότυπο για να πάρει κανείς κιλά; Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως έχει σχεδιαστεί για να μας κάνει τη ζωή πιο έυκολη! Πάμε λοιπόν να δούμε τί είναι!

Άρσεις θανάτου: Ο Σωστός Τρόπος

Οι άρσεις θανάτου! Μια άσκηση στο γυμναστήριο η οποία μας φοβίζει μόνο και μόνο στο άκουσμά της… Ωστόσο, αξίζει πολλά μια και γυμνάζει πολλά μέρη στο σώμα μας! Το μόνο που μένει είναι να τις εκτελούμε σωστά για να μην … εκτελέσουμε τη σπονδυλική μας στήλη!

Αυγά: Yγιεινη Διατροφή `Η Μήπως Οχι;

Τα αυγά είναι η καλύτερη πηγή ενέργειας, πρωτείνης, διατροφικής αξίας κλπ κλπ! … Ή μήπως όχι; Μπορεί ένα τόσο αθώο και μικρό αυγουλάκι να βλάψει την υγεία σου; Η συχνή κατανάλωσή τους μήπως κρύβει κινδύνους; Πάμε λοιπόν να διαλευκάνουμε το μυστήριο!

Αναβολικά Και Χόλλιγουντ! Η Αλήθεια!!!

Στο άρθρο αυτό θα εξιχνιάσουμε το φοβερό και τρομερό μυστικό κάποιων μεγάλων αστέρων του Hollywood της τεράστιας μεταμόρφωσης των σωμάτων τους για την ενσάρκωση κάποιων ρόλων!Είναι άραγε φυσικός ή τεχνητός ο τρόπος της μεταμόρφωση αυτής; Οι Sylvester Stalone kai Arnold Scharzenneger μπορούν να μας διαφωτίσουν επί του θέματος!

Μικρά Και Συχνά Γεύματα Για Αδυνάτισμα. Ισχύει ή Οχι;

Σε αυτό το άρθρο πάμε να καταρρίψουμε ακόμα έναν μύθο! Υπάρχει η άποψη ότι τα μικρά και συχνά γεύματα βοηθάνε ένα άτομο το οποίο θέλει να χάσει κάποια κιλά. Πάμε να δούμε γιατί αυτή η άποψη είναι λανθασμένη και τί άλλοι τρόποι υπάρχουν στα σκαριά μας!

Τεχνικές Ανάρρωσης Μετά Από Μια Βαριά Προπόνηση

Είναι πολύ σημαντικό, μετά από ένα πρόγραμμα γυμναστικής και κυρίως μετά από μια δύσκολη προπόνηση, να ακολουθούμε κάποιες τεχνικές ανάρρωσης ώστε να είμαστε έτοιμοι και κυρίως ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια για την επόμενή μας φορά.

Κάνω Βάρη… `Αρα Μένω Κοντορεβιθούλης;

Κυκλοφορεί γενικά η φήμη ότι εάν κάποιος έφηβος κάνει βάρη θα μείνει κοντός αφού θα σταματήσουν τα αναπτύσσονται τα κόκαλά του. `Ετσι, πολλοί γονείς δεν αφήνουν τα παιδιά να γυμναστούν με βάρη και πολλά από αυτά πιστεύουν αυτή την εκδοχή!